PCB Connect: Pengaruh kanggo Harga PCB Sajrone Pandemi

Nalika jagad nyetel efek pandemi global, paling ora ana sawetara perkara sing bisa dipercaya supaya tetep tetep.

Ekonomi Tiongkok wis berjuang ing wiwitan pandemi, wis pulih kanthi kuat, kanthi kegiatan pabrikan Tiongkok saya mundhak suwene 9 wulan miturut Kantor Statistik Nasional.

Produksi kanggo PCB domestik China saiki ngluwihi pesenan ekspor ing pirang-pirang pabrik lan ditambah karo kenaikan rega bahan baku sing luwih saka 35% ing sawetara kasus, pabrikan PCB saiki gelem nglampahi biaya kasebut kanggo para pelanggan, sing ora bisa ditindakake sajrone fase awal pandemi.

Pesenan ekspor wiwit njupuk kapasitas sing kasedhiya terus nyuda tekanan luwih gedhe marang rantai pasokan bahan, saéngga produsen bahan baku ngisi premi luwih akeh.

Emas tetep dadi hedge universal kanggo kahanan sing durung mesthi ekonomi global, kanthi logam mulia sing saya dhuwur ing sejarah, kinerja sing wis tikel kaping pindho biaya logam kasebut sajrone 5 taun kepungkur.

Biaya teknologi PCB ora kebal, kanthi biaya ngrampungake permukaan ENIG tambah akeh ing kabeh teknologi, pangaruh saka kenaikan iki bakal dirasa luwih akeh tinimbang produk count lapisan ngisor amarga% kenaikan proporsional beda karo jumlah lapisan.

Kacepetan ekonomi China sing cepet uga dirasakake ing saindenging jagad, kanthi Dolar AS mudhun 6% nglawan RMB wiwit Januari 2020. Pabrik PCB kanthi ekspos dolar saka tagihan kudu ngetrapake terjemahan mata uang asing amarga biaya tenaga kerja mbayar nganggo mata uang lokal.

Kanthi mundhake bahan baku bisa uga terus nganti sawise Taun Anyar Tiongkok bebarengan karo kenaikan komoditas sing diperdagangkan global, pasar saiki wis tekan rega sing ngasilake PCB mundhak dadi level sing ora tahan kanggo dikandhang pabrik.


Wektu kiriman: Jan-05-2021