Ngerti bedane papan aluminium lan PCB

Apa sing diarani papan aluminium

 

Papan aluminium minangka jinis klambi tembaga adhedhasar logam kanthi fungsi disipasi panas sing apik. Umume, panel tunggal kasusun saka telung lapisan, yaiku lapisan sirkuit (foil tembaga), lapisan insulasi lan lapisan basa logam. Umume ing produk lampu LED. Ana rong sisi, siji sisi putih dilas pin pin, sisih liyane warna aluminium, umume bakal ditutupi tempel konduksi panas lan kontak karo bagean konduksi panas. Uga ana papan keramik lan liya-liyane.

 

Apa PCB

 

Papan PCB umume nuduhake papan sirkuit cetak. PCB (papan PCB), uga dikenal minangka PCB, minangka panyedhiya sambungan listrik komponen elektronik. Wis luwih saka 100 taun berkembang; Desain utamane desain layout; Keuntungan utama nggunakake papan sirkuit yaiku nyuda kesalahan kabel lan rakitan, lan ningkatake level otomatisasi lan tingkat tenaga kerja produksi.

 

Miturut jumlah lapisan papan sirkuit, bisa dipérang dadi panel tunggal, papan sisi loro, papan papat lapis, papan enem lapis lan papan sirkuit multilayer liyane. Amarga papan sirkuit cetak dudu produk akhir umum, mula rada bingung karo definisi jeneng. Contone, motherboard kanggo komputer pribadi diarani motherboard, nanging ora langsung diarani circuit board. Sanajan ana papan sirkuit ing papan utama, iku ora padha, mula ora prelu ujar sing padha nalika ngevaluasi industri. Contone, amarga ana bagean IC sing dimuat ing papan sirkuit, media warta ngarani papan IC, nanging nyatane, dheweke ora padha karo papan sirkuit cetak. Kita biasane nyebut papan sirkuit cetak minangka papan kosong - yaiku, papan sirkuit tanpa unsur ndhuwur.

 

Bedane papan aluminium lan papan PCB

 

Kanggo sawetara mitra cilik sing nembe melu industri papan aluminium, mesthi bakal ana pitakonan kaya ngono. Yaiku, apa bedane papan aluminium lan papan PCB. Kanggo pitakon iki, bagean ing ngisor iki bakal menehi katrangan kanthi nyata apa bedane antarane kalorone?

 

Papan PCB lan papan aluminium dirancang miturut sarat PCB. Saiki, papan PCB adhedhasar aluminium ing pasar umume papan aluminium sisi siji. Papan PCB minangka jinis gedhe, papan aluminium mung siji jenis papan PCB, yaiku piring logam adhedhasar aluminium. Amarga konduktivitas termal sing apik, umume digunakake ing industri LED.

 

Papan PCB umume papan tembaga, sing uga dipérang dadi panel siji lan papan sisi loro. Materi sing digunakake ing antarane kalorone pancen beda banget. Bahan utama papan aluminium yaiku piring aluminium, lan bahan utama papan PCB yaiku tembaga. Papan aluminium khusus kanggo bahan PP. Disipasi panas cukup apik. Regane uga larang banget

 

Dibandhingake karo loro ing disipasi panas, kinerja papan aluminium ing disipasi panas luwih unggul tinimbang papan PCB, lan konduktivitas termal beda karo PCB, lan rega papan aluminium cukup larang.


Wektu kiriman: Jun-18-2021